Bière de Miel Bio

Het Bière de Miel biologique is een hoge gistingsbier met nagisting in de fles. Reeds in 1880 was het honingbier een specialiteit van de hoeve-brouwerij Rimaux-Deridder, toen reeds overladen met talrijke prijzen op diverse regionale landbouwtentoonstellingen. Na de overname door de familie Dupont verdween dit bier van de markt, maar in 1997, meer dan 75 jaar later, werd dit honingbier opnieuw gecreëerd, zij het dan in biologische versie.
Het huidige etiket is een getrouwe reproductie van het oorspronkelijke. Amberkleurig en met zeer uitgesproken honingaroma’s is het Bière de Miel biologique een bier dat, zoals men kan verwachten, een dominerende honingsmaak bevat.
Maar dit bier laat zich zeker niet catalogeren bij de zoete bieren, integendeel. De honing, volledig hergist , m.a.w. verbruikt door de gist in de fles, maakt dat het Bière de Miel Biologique geen zoet bier is, maar wel honingaroma’s en dito smaakelementen bevat.
Onze keuze van sterke, biologische honingsoorten resulteren in een zeer aparte smaak. Een reële nagisting in de fles, die zich nog lang verder zet in uw kelder leidt tot dit complex bier.
De productie van dit bier wordt gecontroleerd door Certisys® en draagt het label Biogarantie®.
-- source: brewery website

general info
brewery: Brasserie Dupont
alc. perc.: 8.00
category: amber

brew info
fermentation type: high
fermentation in bottle: yes
evolution of taste: yes
 
extra info: biological beer

storage info
storage method: basement

pouring info
pouring temperature: basement temperature

ingredients
other:
honing

contributions (recent)
[ contribution: Paul Neuts ]

beer comments
Jan
Score:
Comments:
In list: tasted beers
last login:
02/07/2018 11:41
created: 17/10/2010 11:25

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.