Cuvée Delphine

Deze Belgische Koninklijke Stout werd aanvankelijk ontwikkeld en gebrouwen als eerbetoon aan ��n van America's beste bierpubs, geleidt door Jennifer en Chris Lively.
Cuv�e Delphine is een afgeleide van Black Albert, is artisanaal gebrouwen met 100% Belgische ingredi�nten en en heeft vervolgens een rijping doorstaan op Amerikaanse Bourbon Barrels.

Intens zwart ogend bier met een stevige bruine schuimkraag. Aroma is zeer complex en bezit verschillende toetsen van geroosterde mouten, koffie, zwarte chocolade, karamel, gekonfijte kersen en zachte vanille toetsen. De smaak is rijk, volmondig en erg verfijnd, je kan er toetsen van koffie, chocolade, peper, en gedroogd fruit in terug vinden. De afdronk is erg lang en eindigt met een pittige toets van milde hop. Kunstwerk op etiket gebracht door Delphine Bo�l.
-- source: brewery website
general info
brewery: Brouwerij Deca Services
contract brewery: De Struise Brouwers
alc. perc.: 13.00
category: brown

brew info
fermentation type: high
filtered: no
pasteurized: no
 
color: 134 EBC
bitterness: 72 EBU
OG: 26

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
malt:
gerstemout
hop:
.
sugar:
.
water:
.
yeast:
.

contributions (recent)
Edited by user Geeroms Rudi — 25/01/2019 16:05
New photos added by user Jan — 16/01/2011 10:42

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Gekocht op 16-08-2018 bij Dranken Geers in Oostakker. En thuis geproefd op 29-12-2018. Cuvée Delphine (Black Albert 4R barrel aged) is een pikzwart biertje dat bij het uitschenken een normale hoeveelheid donkerbruin schuim produceert in de vorm van een gelijkmatige laag doorspekt met grove belletjes. Het blijft ook op een normale wijze aan het glas kleven maar na een tijd is het ingezakt tot een fijn laagje van niet meer dan 1 mm dikte. CO2 pareling is niet te zien wegens te zwarte kleur van het bier. Het aroma van Cuvée Delphine is stropig en karamel-zoet, met wat fruitigheid zoals rozijn, vijg en opgelegde kersen en een alcohol toets. De smaak is karamel zoet met opgelegde kersen, rozijnen en vijgen, hier krijg je ook een geroosterde en koffie-mout toets die eerder stevig overkomt. Een houtachtige toets komt ook even piepen. In de mond toont Cuvée Delphine een volle body met een olie-achtige textuur die dik-donzig overkomt en toch ook nog een medium koolzuurprikkeling. Een verwarmend en complex biertje. De nasmaak vloeit lang uit, is lang chocolade bitter en zoet, met verder chocolade-, geroosterde en koffiemout, een lichte hout en pepertoets en een alcohol toetsje. Een heerlijk degustatiebiertje is dit, zoetigheid , een sterke fruitigheid, chocolade en koffiemout en je krijgt het er warm van, wat moet een mens meer hebben?
In list: tasted beers
last login:
27/06 13:40
created: 25/01/2019 16:06
Jan
Score:
Comments: Zwart en bitter.
In list: tasted beers
last login:
02/07/2018 11:41
created: 16/01/2011 10:42

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.