De Poes Foncée Whiskey Infused

De Poes Foncee is een experimenteel bier uit het brouwerij gamma. Het is een donker zwaar bovengistend bier speciaal gebrouwen om Whiskey (Ierse en Belgische) aan toe te voegen tijdens de lagering. Onze Foncee bevat 8.5 vol % alcohol en is gebrouwen met gerstemout, tarwe en haver. Er zijn kruiden toegevoegd (koriander en sinaasschil) en tijdens de lagering voegen we twee Whiskey's toe (1 x een Ierse Variant en een Belgische variant). Niets overdreven, evenwichtig en licht rokerig.
-- source: brewery website

general info
brewery: Brouwerij Deca Services
De Poes
alc. perc.: 8.50
date of first
brew:
2021
category: ?
website: https://www.brouwerijdepoes.be/nl/bieren

brew info
fermentation type: high
fermentation in bottle: yes
 
bitterness: 35 EBU

storage info
no storage information available.

pouring info
pouring temperature: 8 - 10 °C

ingredients
malt:
Gerstemout, tarwe en haver
hop:
Merkur Perle en WGV
herbs:
Koriander en sinaasappelschil
other:
Een lokale en een Ierse Whiskey
water:
*
yeast:
*

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 10/11/2022 20:18
Created by user Geeroms Rudi — 10/11/2022 20:16

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Gekocht bij Deca Services in Woesten op 9-07-2022 en er nog een brouwerij-rondleiding gratis bijgekregen.
De Poes Foncée Whisky Infused wordt gebrouwen door Brouwerij De Poes in Tielt. Het verhaal van Brouwerij De Poes begint in 2012. Stijn David, die een opleiding als bakker en diëtist achter de rug had beslist zijn passie voor bier verder te zetten. En richt Brouwerij De Poes op in 2014. Deze dankt haar naam aan het favoriete huisdier van de brouwer. Sinds het prille begin word hun bier gebrouwen bij Deca Services NV in Woesten met een capaciteit 30 hectoliter per brouwdag. In 2016 installeerden ze een eigen microbrouwerij in Tielt met een capaciteit van 10 hectoliter. Hun goede samenwerking met Deca Services NV gaat echter verder en zo brouwen ze dus op twee sites. Ze brouwen hun bier echter steeds zelf, zowel in de nieuwe microbrouwerij in Tielt als in Woesten.
DE POES FONCÉE WHISKY INFUSED is een helder bruin bier dat veel licht bruinig schuim aanmaakt in een rotsachtige/slagroom-vorm. Het blijft sterk aan de glaswand kleven en blijft stabiel, wat verder heb je nog een fijn laagje van ongeveer een halve cm op je bier staan. Op de bodem van het flesje zie je nog een gistdepot en er parelen slechts weinig fijne CO2 belletjes omhoog.
HET AROMA:
Zoetig, kandij, karamel, banaan, pruim, mout, floraal, houtig, wat vanille, wat kruidige hop en een sterke whisky/alcohol-tint.
DE SMAAK:
Zoetig, licht geroosterd, koffie, mout, houtig, wat vanille en een whisky/alcohol-tint
HET MONDGEVOEL:
Volle body en een medium koolzuurprikkel.
DE NASMAAK:
Het zeer lichte hopbittere komt hier voor het eerst de kop opsteken, zoetig, licht geroosterd, koffie, wat vanille. De whisky/alcohol-tint en de houttint die wat langer uitvloeit evolueren samen naar een peperige tint.
HET VERDICT::
Zeer lekker drankje dat ik met plezier gedegusteerd heb, maar het zou nog beter meevallen mocht het wat moutiger zijn en mocht er wat meer whisky gebruikt zijn. Dat Stijn wat gevoel voor humor bezit zie je op de capsule.
In list: tasted beers
last login:
31/01 13:47
created: 10/11/2022 20:19

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.