Ardenne Wood My Deer Madeira BA 2022

Deze barleywine is vrij helder. Licht schuimend met stabiel schuim. Een medium body. Voor de smaak is de gerstewijnbasis wat licht. Het is zoet, stroperig met een beetje karamel. Het heeft een meer moutige toets en wat gedroogd fruit nodig. Maar de vatrijping is zeer succesvol. Met een mooie toets van eikenhout, tannines, een lichte zuurgraad en een hele mooie aanwezigheid van Madeira. En hij heeft een behoorlijk lange afdronk.
-- source: Instagram

general info

This beer is no longer brewn.
brewery: Brasserie Minne
alc. perc.: 12.50
category: ?
website: https://brasserieminne.be/

brew info
fermentation in bottle: yes
filtered: no

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
malt:
Gerstemout
hop:
*
sugar:
*
water:
*
yeast:
*

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 17/01 13:55
Created by user Geeroms Rudi — 17/01 13:55

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Besteld op 18-07-2023 bij Poseidon beers en toegekomen per koerier op 26-07-2023.
En thuis mijn smaakpapillen ermee verblijd op 14-01-2024.
Ardenne Wood My Deer Madeira BA 2022 wordt gebrouwen bij brouwerij Minne uit Somme Leuze. Deze brouwerij bevind zich enkele kilometers ten noorden van Marche en Famenne. Catherine en Philippe Minne en Philippe Meurisse richtten in 2008 de Brasserie de Bastogne op die in 2018 verhuisde naar Baillonville en wegens dan te ver gelegen van Bastogne werd de naam verandert in Brasserie Minne. In februari 2019 begon het brouwen in het nieuwe futuristische pand.

ARDENNE WOOD MY DEER MADEIRA BA 2022 is een helder donker-amber bier dat een normale hoeveelheid beige schuim aanmaakt in de vorm van een gelijkmatige laag met wat grovere bellen tussen. Het blijft sterk aan je glaswand kleven maar zakt nadien snel in elkaar tot een dun fijn laagje. Er is nog een klein gistdepot aanwezig op de bodem van de fles en je ziet een normale hoeveelheid CO2 belletjes van een normale grootte naar boven parelen.

HET AROMA:
Is wat geuze-achtig, dus een zuurtje, wat zoetigheid, karamel, een kleine druiven-toets, wat mout, hout, alcohol en een kleine madeira toets.
DE SMAAK:
Een zuurtje, zoetig, beetje druif, wat mout, hout, beetje peper, alcohol en een kleine madeira toets.
HET MONDGEVOEL:
Volle body en een romige textuur die van de madeira vaten lijkt te komen. Een normaal prikkelend koolzuurgas.
DE NASMAAK:
Een zuur opstootje, hout, wat peper, alcohol en een lichte madeira toets. De hout en zeer zoete toetsen vloeien lang uit. Op het eind nog een madeira opstootje.
HET TOTAALGEVOEL:
Een complex bier.
HET VERDICT:
Zeer lekker barleywijntje dit. De barrel aging laat zich goed kennen. Samen met het alcohol gehalte, het zoete en zelfs het zure geuze tintje is dit wederom een zeer geslaagd project van deze brouwerij.
In list: tasted beers
last login:
23/04 20:51
created: 17/01 13:57 (edited on 17/01 13:58)

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.