Douze Red Wine Barrel aged

Meester Douze Red Wine BA is een stevige quadrupel die 12 maanden lang op Bordeaux rode wijn vaten gerijpt wordt. In de neus neem je dan ook heerlijke aroma’s van tannines, kruiden en hout waar. Je ontdekt smaken van karamel, honing, dadels, wijn en gedroogd fruit. De afdronk bevat toetsen van honing en verwarmende alcohol.
-- source: https://www.debierproeverij.be

general info
brewery: De Meester
alc. perc.: 12.00
category: ?
website: https://www.brouwerij-demeester.be/nl

brew info
fermentation type: high
fermentation in bottle: yes

storage info
storage method: standing

pouring info
pouring temperature: 6 - 8 °C

ingredients
malt:
Gerstemout
hop:
*
sugar:
Bruine kandijsuiker
water:
*
yeast:
*

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 10/04 15:33
Created by user Geeroms Rudi — 10/04 15:33

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Besteld op 18-07-2023 bij Poseidon beers en toegekomen per koerier op 26-07-2023.
Thuis mijn nieuwsgierige smaakpapillen aan het werk gezet op 5-04-2024.
Douze Red Wine Barrel aged wordt gebrouwen bij brouwerij De Meester uit Stasegem. Alwaar industrieel ingenieur Dirk De Meester en zijn eega Ann Verfaillie na een tijdje garagebrouwen (800 liter per week) in 2016 de gelegenheid kregen om het vroegere pand van brouwerij ’t Gaverhopke (verhuist naar Waregem) gelegen in de Steenbruggestraat te Stasegem te verwerven om er te brouwen op een professionele manier. De corona-epidemie zorgde ervoor dat hun bier bekend en befaamd werd. Door dit succes werden ze verplicht om naar een nog groter pand uit te kijken en dit vonden ze op de Nelca-Site (de KMO-zone) te Lendelede waar ze in een 650m2 groot pand de capaciteit kunnen opdrijven tot ong. 3000 hl.

DOUZE RED WINE BARREL AGED is een helder donker-koper bier dat weinig beige schuim aanmaakt in de vorm van een gelijkmatige laag. Het blijft sterk aan je glaswand kleven maar zakt naderhand in elkaar tot er zelfs open plekken op het oppervlak verschijnen. Op de bodem van het flesje zie je nog een gistdepot en je ziet ook weinig fijne CO2 belletjes naar boven parelen.

HET AROMA:
Zoetig, wat honing, stroperig, mout, grote houttint, vanille, alcohol en een rode wijn toets.
DE SMAAK:
Zoet, wat honing, stroperig, wat opgelegde kersen, mout, grote houttint, vanille, alchohol en een echte rode wijn toets.
HET MONDGEVOEL:
Volle body met een romige textuur en een medium prikkelend koolzuurgas.
DE NASMAAK:
Zoet, het weinige hopbittere vloeit lang uit, opgelegde kersen, vanille, een lichte droge toets , alcohol en een grote rode wijn toets.
HET TOTAALGEVOEL:
Een complex bier.
HET VERDICT:
Weerom een lekkere van De Meester, het rode Bordeaux wijn vat heeft zijn invloed niet gemist, met momenten denk je echt rode wijn te drinken. Verder heel zoet en een lekkere alcoholtoets.
In list: tasted beers
last login:
24/05 14:18
created: 10/04 15:34

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.