Heer van Biesen - Goudblond

Heer van Biesen heeft een goudblonde kleur en proeft vol en stevig bitter. Het alcoholpercentage bedraagt maximum 7 procent. Het is een uniek bier met een totaal andere gistsoort dan de klassieke Belgische bieren. ‘Daardoor is het vier à vijf jaar houdbaar’. Intussen blijft het bier gisten en zal de smaak en het alcoholpercentage evolueren. De bierliefhebber kan bijgevolg kiezen tussen een jonge of oude variant. De bijhorende smaaknuances zorgen ervoor dat Heer van Biesen voor een breed publiek toegankelijk is.’
-- source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20131220_00898026


brew info
fermentation type: spontaneous
evolution of taste: yes
 
bitterness: 36 EBU

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
malt:
Gerstemout
yeast:
100% Brettanomyces

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 10/11/2020 13:39
Created by user Geeroms Rudi — 10/11/2020 13:39

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Meegebracht uit Limburg door mijn dochter, gekocht in het kasteel van Alden-Biesen op 30-07-2020. En thuis geproefd op 7-11-2020.
Heer van Biesen – Goudblond werd bedacht door VZW De 13 Heeren die op het idee kwamen om een lekker streekproduct te ontwikkelen dat de band tussen Bilzen en één van haar uithangborden, namelijk de landcommanderij Alden Biesen, nog sterker te maken, het bier is dan ook genaamd naar de laatste bewoner van de landcommanderij die al smalend de gek van Biesen werd genoemd.
HEER VAN BIESEN – GOUDBLOND is een helder-blond bier dat bij het uitgieten veel wit schuim produceert in een rotsachtige vorm met wat grovere bellen tussen. Het blijft sterk aan de glaswand kleven. Het vormt een ‘toreken’ dat je zo ziet ineenzakken en dan blijft er op het eind nog slechts een fijn laagje van over. Toch veel CO2 verzadiging te zien met fijne belletjes.
HET AROMA:
Doet onmiddellijk aan oude geuze denken, wat zurig, bret, zoetig ook, gistbitterheid en mout.
DE SMAAK:
Geuze-achtig, zoetig, wat bitter en mout.
HET MONDGEVOEL:
Medium body, licht bitterdroog, gladde textuur en een medium koolzuurprikkelig.
DE NASMAAK:
Vloeit wat uit en langzamerhand ontwaar je wat pompelmoes, naast hopbitterheid, een zoetje en een droge finish.
HET VERDICT:
De Brett overheerst hier maar komt zelf wat flauw over, het bier is wat platjes en de nasmaak bijna onbestaande, behalve in het aroma vindt je ook geen zuurheid terug, toch een fris te drinken bier.
In list: tasted beers
last login:
28/03 10:52
created: 10/11/2020 13:40

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.