Houten Kop

Houten Kop is een hedendaags recept van en door een echte Zelenaar. Brouwerij Strubbe brouwt naar aloude traditie op een echte ambachtelijke wijze. Wat borg staat voor kwaliteit.
De samenstelling bestaat uit verschillende graansoorten, mouten en onze eigen Belgische hop uit Poperinge. Het geheel is prachtig gearomatiseerd met een 12-tal zuivere en natuurlijke kruiden, waarvan sommigen volgens middeleeuwse literatuur een geneeskrachtige werking hebben. De artisanaal geroosterde gerstemout geeft op natuurlijke wijze zijn amberkleurige uitzicht. Een drievoudige gistingsproces bezorgt het bier een eigen karakter qua smaak.

Houten Kop wordt best koelkast-fris geschonken. Voor liefhebbers van bier op keldertemperatuur zal het aroma meer geprononceerd zijn.Krachtig inschenken om een prachtige schuimkraag en een kristalhelder bier te verkrijgen. Wenst u meer smaak en een toemaatje voor uw gezondheid, neem dan het bodempje vitale gist mee (gekend om zijn natuurlijke invloed op het menselijke organisme).Proef het op elk moment van de dag. Durf het in de keuken te gebruiken, een marinade met Houten Kop doet wonderen ... en je krijgt er beslist geen Houten Kop van !!!
-- source: brewery website

general info
brewery: Brouwerij Strubbe
alc. perc.: 6.50
category: amber

brew info
fermentation type: high
fermentation in bottle: yes
evolution of taste: yes

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
no ingredient information available.

contributions (recent)
[ contribution: Koen van Alphen ]

beer comments
Bicho
Score:
Comments:
In list: tasted beers
last login:
15/02/2013 22:51
created: 04/11/2012 23:30

People who liked this beer also prefer the following beers :
Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.