Sour'ire De Mortagne Smoked Sour Quadruple

Sourire de Mortagne Smoked Peaches (een topbier, licht zurige Quadruple, op Foeder gelegen met nadien gerookte verse perzikken
-- source: https://www.facebook.com/hopsnmore/posts/190991962621138

general info
brewery: Brouwerij Alvinne
alc. perc.: 11.00
category: ?
website: https://www.facebook.com/hopsnmore/posts/190991962621138

brew info
no brew information available.

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
malt:
Gerstemout
hop:
.
other:
Gerookte perzikken
sugar:
.
water:
.
yeast:
Morpheus gist

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 04/05/2021 20:13
Created by user Geeroms Rudi — 04/05/2021 20:11

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Besteld op 1-03-2021 bij Poseidon Beers en thuis gebracht door Sander op 2-03-2021. Thuis geproefd op 2-5-2021. Deze Sour’ire had ik echter niet besteld maar kreeg ik ter vervanging van de Kerasus die ook door Alvinne gebrouwen wordt.
Sour’ire De Mortagne Smoked Peaches Sour Quadruple wordt gebrouwen door Brouwerij Alvinne uit Moen. Ze brouwen vooral zure bieren van wereldklasse en gebruiken daarvoor een eigen ‘Morpheus’ gist. Hiervoor beschikken ze onder andere over een mega foeder van 60 hl, het beeld van die foeder vindt je ook terug in hun logo. Hier zijn huisgerookte perziken gebruikt om een gerookte touch aan het bier te geven.
SOUR’IRE DE MORTAGNE SMOKED PEACHES SOUR QUADRUPLE Is een helder bier met de kleur van donker koper, bij het uitschenken maakt het slechts weinig beige schuim aan dat sterk aan de glaswand blijft kleven. Het vormt een gelijkmatige laag op het bier en zakt naderhand in elkaar tot het zelfs helemaal weg gaat. Op de bodem van het flesje zie je wat gistdepot en wat partikeltjes hiervan zijn ook in mijn glas terechtgekomen. Je ziet weinig CO2 pareling met belletjes van een normale grootte.
HET AROMA:
Het gerookte is goed merkbaar, verder een zuurtje, wat zoetig, lichtjes wat gerookte mout, een houttint, vanille en een hint van zoete witte wijn.
DE SMAAK:
Zeer licht gerookt, een zuurtje, karamelzoet, een houttint, vanille en zoete witte wijn.
HET MONDGEVOEL:
Medium body, zeer licht bitterdroogje, stoffige textuur en een medium prikkelend koolzuurgas.
DE NASMAAK:
Vloeit wat uit, is heel licht gerookt; zelfs bijna niet meer merkbaar, een zuurtje, zoetig, een zeer licht droogje, zeer licht gerookte mout, een houttint, vanille en wat zoete witte wijn.
HET TOTAALGEVOEL:
Een complex bier
HET VERDICT:
Ik zag er wat tegenop als niet rookbier-fan om hier aan te beginnen, maar dat viel zeer goed mee. Het gerookte zit er wel in, maar overheerst helemaal niet.
Vooral in het begin neem je het toch waar in het aroma maar daarna verminderd die gewaarwording sterk. Het is zelfs een zeer lekker biertje dat zowaar een hoog geuze-gehalte bezit, daar ben ik dan wel weer fan van. Dus voor mij helemaal geslaagd, zelfs mijn vrouw luste het wel.
In list: tasted beers
last login:
28/03 10:52
created: 04/05/2021 20:14

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.