Winter Master

Een helder amberkleurig bier met een lichte waas en een witte schuimkraag. De geur is doordrenkt met tonen van brood, mout, gist, licht fruitigheid, zoete appel en een vleugje kruidigheid. De smaak onthult een alcoholische afdronk, zoetheid, een lichte hopbitterheid, noten, praliné en een hint van chocolade. Het geheel is mooi in evenwicht, met een medium koolzuurgehalte en een afdronk die subtiel bitter is. Kortom, een smakelijke ervaring.
-- source: https://beerizer.com/shop/beervikings/winter-master--325297

general info
brewery: De Meester
alc. perc.: 12.00
category: ?
website: https://www.brouwerij-demeester.be/nl

brew info
 
bitterness: 55 EBU

storage info
no storage information available.

pouring info
pouring temperature: 4 - 6 °C

ingredients
malt:
Gerstemout, speciaal mouten
hop:
*
herbs:
Kaneel en vanille
sugar:
*
water:
*
yeast:
*

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 04/04 21:41
Created by user Geeroms Rudi — 04/04 21:35

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Besteld op 18-07-2023 bij Poseidon beers en toegekomen per koerier op 26-07-2023. Thuis mijn smaakpapillen ermee kunnen verblijden op 30-03-2024.
Winter Master wordt gebrouwen door brouwerij De Meester uit Lendelede waar industrieel ingenieur Dirk De Meester en zijn eega Ann Verfaillie na een tijdje garagebrouwen (800 liter per week) in 2016 de gelegenheid kregen om het vroegere pand van brouwerij ’t Gaverhopke (verhuist naar Waregem) gelegen in de Steenbruggestraat te Stasegem te verwerven om er te brouwen op een professionele manier. De corona-epidemie zorgde ervoor dat hun bier bekend en befaamd werd. Door dit succes werden ze verplicht om naar een nog groter pand uit te kijken en dit vonden ze op de Nelca-Site (de KMO-zone) te Lendelede waar ze in een 650m2 groot pand de capaciteit kunnen opdrijven tot ong. 3000 hl.

WINTER MASTER is een donker amber bier dat een normale hoeveelheid gebroken wit schuim produceert in de vorm van een gelijkmatige laag. Het blijft sterk aan je glaswand kleven maar zakt naderhand in elkaar tot er nog een dun fijn laagje overblijft. De bodem van het flesje is helemaal bedekt met een gistdepot en je ziet weinig fijne CO2 belletjes naar boven parelen.

HET AROMA:
Zoetig, kandij, speculaas, rijpe appel, beetje vijg, mout, heel lichtjes wat kaneel, koriander en een alcohol toets.
DE SMAAK:
Zoetig, mout, koriander en een alcoholtoets.
HET MONDGEVOEL:
Volle body met een romige textuur en een platte koolzuurgas belevenis.
DE NASMAAK:
Zoet, mout, koriander, een peper opstootje, een lichte droge toets en een alcohol toets die samen met het weinige bittere lang uitvloeit.
HET VERDICT:
Een lekkere barleywine waar kaneel en vanille aan toegevoegd is, alleen vind je dat niet terug in dit bier, eigenaardig genoeg doet het kruidige je hier denken aan koriander. Moest het alcoholgehalte niet zo hoog zijn zou ik het eerder beschrijven als een licht gekruide tripel.
In list: tasted beers
last login:
24/05 14:18
created: 04/04 21:42

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.