Barista Chocolate Quad

Bier en koffie, twee werelden, voortaan verenigd in de Barista. De aroma’s en de smaak van karamel, cacao en geroosterde mout sluiten naadloos aan met het ‘zwarte goud’ en chocolade. Het bier bouwt een bruggetje naar de wereld van de warme drank, met de verwarmende alcohol in de afdronk. Voor genieters.
-- source: brewery website

general info
brewery: Brouwerij Van Honsebrouck
alc. perc.: 11.00
date of first
brew:
3 April 2015
category: special belge
website: https://www.vanhonsebrouck.be/nl/barista-chocolate-quad/

brew info
fermentation type: high
fermentation in bottle: no
filtered: no

storage info
no storage information available.

pouring info
pouring temperature: 12 °C

ingredients
malt:
Chocolade-, pale-ale en pilsmout
hop:
Belgische Kent Golden en Safir
other:
Koffiebonen en cacaopoeder
sugar:
Kandijsuiker
water:
.
yeast:
De klassieke kasteelgist

contributions (recent)
New photos added by user Geeroms Rudi — 16/11/2018 14:43
Created by user Geeroms Rudi — 16/11/2018 14:34

beer comments
colson frank
Score:
Comments: lekker toets van chocolade , koffie karamel ook de geur zit goed en geen wrange nasmaak gelijk sommige dessertbieren . een aanrader .
In list: tasted beers
last login:
11/02/2021 23:06
created: 19/05/2019 21:12
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Een 75cc fles gekocht op 8-06-2018 in de Delhaize van Lebbeke. En thuis geproefd op 10-11-2018. Barista Chocolate Quad is een helder en donkerrood biertje dat veel bruinig schuim produceert in een laag met veel grove bellen. Het blijft sterk aan de glaswand kleven en is redelijk stabiel, na een tijdje rest er nog een laagje van enkele millimeters. Door de donkerte van het bier is er geen CO2 pareling zichtbaar. Er is hier gewerkt met koffiepoeder en dat is het eerste wat opvalt in het aroma, verder nog zoet van honing en karamel, chocolade- karamel- en koffiemout en een alcohol toets. Ook een zoete chocolade-geur valt op in het aroma. De koffiemout doet me denken aan een espresso. De smaak is vooral zoet, met kandij en karamel, fruitige kers, chocolade- karamel- en koffiemout. En een alcohol toets die zweeft tussen porto en rum. In de mond geeft de Barista Chocolate Quad een volle body met een olieachtige textuur en een medium CO2 prikkeling. Het is een zacht (alcohol) verwarmend en complex biertje waar je heel wat lekkere zoete smaken kan in ontdekken. De nasmaak vloeit lang uit en is ietwat zoet plakkerig, fruitig zoet met krieken op jenever en licht bitter van de chocolade. Ook de chocolade- en koffiemout zijn er nog evenals de porto / rum alcoholtoets. Als laatste merk je nog een heel licht droog toetsje. Hoho dit is nu eens een biertje dat me echt blij verrast, je drinkt hier als het ware zoete chocolade, het zit in het aroma, de smaak en de nasmaak, ook de kersen zijn sterk aanwezig. We hadden van de Delhaize in Dendermonde een zwarte woud taart meegebracht en die paste er voor de 100% bij, kersen en chocolade in het bier en in de taart , geweldig. Nog nooit zo’n perfecte pairing meegemaakt.
In list: tasted beers
last login:
23/04 20:51
created: 16/11/2018 14:44

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.