Huisbrouwerij De 3 Vatengeneral info
type: brewery/contract brewery (artisan / microbrewery)

coordinates
address: Herautenlaan 7
Ekeren (Antwerpen), Antwerp
tel: (32) 0485425796
e-mail: werner_mertens@telenet.be
website: http://www.3vaten.be/

brew capacity
no capacity information available.

history
Huisbrouwerij De 3 vaten is gelegen in het district Ekeren van de gemeente/stad Antwerpen.

De inwoners van Ekeren hebben de bijnaam de Bierpruvers en ze zijn vereeuwigd in nevenstaand standbeeld welk staat in Ekeren Centrum. Deze naam dragen de Ekerenaars omdat er zich in het dorp vroeger meer dan 300 actieve brouwerijen bevonden.

Ook het gemeente wapenschild en de naam verwijst naar deze oude activiteit. Het bevat 3 Akers. Een Aker is een panvormige emmer die o.a. gebruikt werd bij het brouwen. Momenteel is er geen enkele actieve erkende brouwerij meer op grondgebied Ekeren. Er zijn wel een aantal amateurbrouwers waaronder dus Huisbrouwerij de 3 Vaten. Het brouwen gebeurt niet langer in 3 akers maar in 3 inox vaten van 50 liter welk de akers dus zowel in het logo als in de effectieve brouwinstallatie vervangen.

Momenteel is de huisbouwerij enkel een brouwerij voor proefbrouwsels om recepten op punt te stellen. De goedgekeurde recepten worden in een officiŽle brouwerij gebrouwen om zo te voldoen aan accijnzen en de voedselveiligheid. Enkel deze elders gebouwen bieren worden verkocht. Dit kan met een 3 Vaten etiket of met uw gelegenheidsetiket (zie uw eigen bier).
-- source: brewery website


contributions (recent)
Created by user darth_willy — 22/10/2012 11:20

Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.