Kempisch Vuur Jeneverbier

Kempisch Vuur Jeneverbier is een blond bier, dat zeer licht van kleur is (7 EBC). Een storting van 14,5°P brengt het alcoholgehalte, na hergisting op de fles, op 6,5 vol%. Een goed doordrinkbaar bier dus.

Men zou kunnen vermoeden dat er hier jenever werd toegevoegd aan het bier. Niets is echter minder waar. Het Jeneverbier onderscheidt zich van de andere bieren doordat er tijdens het brouwen jeneverbessen werden gebruikt. Dit geeft het bier een speciale toets die doet denken aan Jenever. Al voor dat er maar één slok is gedronken is de jeneverbes is al duidelijk waar te nemen in de neus. Ook de afdronk verraadt de bitterheid van de jeneverbes.

Dit bier moet samen gedronken worden (alternerend, dus geen duikboot) met de “Bierjenever”. Deze jenever werd ter plaatse gestookt en er werd hop in verwerkt zodat er een compleet smakenpallet van bier en jenever gecreëerd wordt. Een speciale ervaring: jeneverbes in bier en hop in jenever.

Proeven maar dus !!
-- source: brewery website
general info
brewery: ?
contract brewery: Bieren Pirlot
alc. perc.: 6.50
category: blond
website: http://www.kempisch-vuur.be/template_page.asp?pag_id=2279&lng_iso=NL

brew info
no brew information available.

storage info
no storage information available.

pouring info
no pouring information available.

ingredients
no ingredient information available.

contributions (recent)
Created by user Jan — 19/09/2012 16:24

beer comments
Geeroms Rudi
Score:
Comments: Gekocht bij "Bacchus Cornelius" te Brugge tijdens het 7é bierfestival. Een helder-blond bier met een fris fruitige geur, ook wat alcohol en iets zoetig in de geur. Er zit ook wat gist in het flesje. Het schuim is wit, gelijkmatig en inzakkend. Weinig CO2 pareling. Tamelijk bitter van smaak en ook in de nasmaak, dit zou veroorzaakt worden door het gebruik van jeneverbessen bij het brouwen. Het voelt wat droog aan in de mond, verder ontwaar je wat alcohol-zoet en het is matig volmondig. De nasmaak is wat raar, hij begint slechts na 2 à 3 seconden en duurt tamelijk lang, het bitter in de nasmaak is tamelijk scherp en sterk. Je moet wel van bitter houden om dit bier goed te vinden.
In list: tasted beers
last login:
22/05 20:19
created: 27/04/2014 22:48
Jan
Score:
Comments:
In list: tasted beers
last login:
02/04/2017 11:24
created: 19/09/2012 16:24

People who liked this beer also prefer the following beers :
Did you find a mistake or do you have information you wish to share? Please let us know.